Неговото място ще бъде заето от следващия в листите на ДПС - Александър Методиев

Бившият застраховател Емил Иванов вече е управител на София-област. Парламентът прекрати пълномощията на депутата от ДПС по негово искане. Освобождаването му от поста като депутат мина без изказвания. 

 

84 от депутатите в пленарната зала подкрепиха освобождаването на Емил Иванов, четирима гласуваха против, а седем се въздържаха. 

 

Веднага след гласуването в кулоарите на парламента се разчу, че то е създало напрежение в левите редици, защото по неофициална информация в групата на „Коалиция за България” се е взело решение да не се гласува за освобождаването на Емил Иванов, а на Пламен Орешарски да бъде препоръчано Иванов да се оттегли от поста.

 

Защо това решение не беше спазено на днешното пленарно заседание не стана ясно, но тази информация беше потвърдена от Георги Кадиев.  

 

Никога не съм бил силов застраховател, да навремето даже не мога да си спомня дали бях брокер или какво застраховател тогава”, коментира самия Емил Иванов. 

 

Депутатското място на Емил Иванов ще бъде заето от следващия в листите на ДПС - Александър Методиев - по-известен като Сали. Неговото име беше свързано от хора ромския квартал в Самоков с незаконното Енерго с краден ток за милиони левове. Самият той беше общински съветник в града. За незаконната мрежа ви разказахме в предаването "Разследване". В "Здравей, България" пък за първи път проговори Сали. 

 

Повече по темата гледайте във видеото.