Тя призова за политическа стабилност и национално съгласие между политическите партии

Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по правосъдието Вивиан Рединг симпатизира на протестите у нас. Това заяви самата тя след срещата си с президента Росен Плевнелиев. 

 

По време на разговора им, Рединг е помолила държавния глава да направи всичко възможно, за политическа стабилност и национално съгласие между политическите партии в България

 

„Във време на нестабилност, всички онези, от които носят отговорност трябва да обединят силите си и трябва да се опитат заедно да извадят страната от нестабилността. Това ще е доброто за гражданите и новите поколения. Затова призовавам всички тези, които носят отговорност, да се обединят и да забравят миналото, за да работят за бъдещето. Моите симпатии са към тези граждани, които протестират навън по улиците, защото това са хората, които искат стабилни институции, искат независим съд и сериозна борба срещу корупцията. И аз съм наистина убедена, че демокрацията не може да се строи върху старото време на олигархията. Това не е възможно. Вие трябва да излезете от това и да построите модерна система, модерна система, в която Европа ще е с вас. Просто трябва да изоставите миналото”, каза Рединг.