Той беше категоричен, че ГЕРБ няма нищо общо с протестите

Нарастват гласовете, които искат предсрочни избори и не само политическите партии, но и синдикатите, както и целият народ иска това”, каза в извънредното студио на Нова бившият икономически министър Делян Добрев в правителството на Бойко Борисов.

 

Как се извеждат 15 хиляди интелигентни хора на улиците?”, отговори той на въпрос има ли ГЕРБ пръст в протестите. „На протеста има симпатизанти на всички партии. Да обиждаме по този начин протестиращите не е редно”, добави още той. 

 

„Хората дори носят табели, за да кажат, че не им се плаща. Може би има и такива случай. Нямаме нищо общо нито със снощния, нито с който й да е ден от протест”, категоричен е Добрев.

 

Всички знаят, че се плаща”, отвърна Мая Манолова от „Коалиция за България”. 

 

„Снощи провокаторите бяха повече и хората не ги изолираха, както ставаше на предишните протести. Може ли 10 хиляди души да поставят ултиматум да си подадем оставката? Няма диалог и няма искания”, каза Манолова.   

 

По думите й избори сега означава същия парламент и хаос в държавата

 

„За да изпълним исканията на протестиращите трябва да променим 90% от Изборния кодекс. До края на този месец приключваме с обществените дебати. Август месец написваме кодекса, септември минава в комисия и след това влиза в пленарна зала”, обясни зам.-председателят на Народното събрание. 

 

"Най-лошото е, че протестите вредят на икономиката на страната. Още няколко месеца и ще изпаднем в рецесия. Няма ги инвестициите, а като тях ги няма няма работни места", заяви Добрев.