
Снимка: Shutterstock
Майчиното мляко играе важна роля за определянето на шанса за зависимости
Жените, които прекаляват с шоколад по време на бременност, увеличават риска от алкохолизъм за детето си. Това твърдят учени от университета на Флорида.
Причината е във високото съдържание на мазнини и захар, които увеличават опасността от пристрастяване към алкохол и наркотици в по-късен етап от живота на детето. Твърденията на учените са доказани чрез лабораторни тестове върху мишки.
Наднорменото тегло в детеродна възраст е причина за лошите навици на следващите поколения, посочват учените.
Майчиното мляко играе важна роля за определянето на шанса за зависимости сред подрастващите. Експерименти с плъхове показват, че гризачите, чиито майки са хранени с много захар, са по-чувствителни към амфетамини, пише БГНЕС.