13-годишното момиче ще постъпи за операция в Клиниката в Цюрих в началото на септември

Щастлива развръзка за 13-годишната Марта от Карлово, чиято съдба трогна зрителите на Нова телевизия. След излъчения репортаж в  „Здравей, България” хиляди хора от страната и чужбина подадоха ръка за помощ на шестокласничката, която се нуждае от спешна скъпоструваща операция в Швейцария. Така за изключително кратко време родителите й  успяха да съберат непосилната за тях сума от 83 000 швейцарски франка, за да лекуват в чужбина детето си.


Още в родилния дом лекарите й поставят диагнозата "Спина бифида сколиоза". Заболяването засяга гръбначния й стълб и тя получава смаляване на цялата лява страна. Единственият й шанс да бъде излекувана е операция в Швейцария. Лекарите дават не само надежда, но и гаранция за пълното й оздравяване.


Майката на Марта споделя, че никога няма да забрави жеста на хилядите хора от страната и чужбина, помогнали им в най-трудния момент в живота. Последни 10 000 лева за операцията на Марта дарил незрящ човек от София, който поискал да остане анонимен.


Българско семейство, работещо в Германия, е поискало да поеме разходите за пътуването на Марта и родителите й  до Швейцария. 13-годишното момиче ще постъпи за операция в Клиниката в Цюрих в началото на септември.


Повече по темата гледайте във видеото.