Това е възможно със супербърз транспорт, който се движи с повече от 1220 км/час

Проект за супербърз транспорт, наречен „Hyperloop”, представи мултимилионерът Елън Мъск, създател на електрическите автомобили Tesla Motors и компанията за космически изследвания SpaceX. Мъск описва системата като хибрид между свръхзвуковия самолет Конкорд, Railgun (електрическо оръжие, което изстрелва метални снаряди чрез магнитно поле) и маса за въздушен хокей.

Чрез модерното изобретение пътниците ще изминават разстоянието от Лос Анджелис до Сан Франциско само за 30 минути, информира abc.es. Системата ще е способна да се движи с повече от 1220 км/час. Въпреки че е пригодена да циркулира между двата основни калифорнийски града, според Мъск тя може да се приложи на каквато и да е отсечка, по-малка от 1500 километра.

Транспортната система ще се състои от две затворени тръби, поддържани от пилони във въздуха, подобно на мост, минаващ през река. По трасето ще се пътува чрез специални капсули, които ще изстрелват пътниците от единия до другия край със скорост, близка до тази на звука. Предвижда се построяването на система с ниско налягане с възможност за вкарване на въздух, чиято цел е поддържане на налягането по продължението на цялата транспортна линия.

Според изчисленията построяването на отсечката ще струва 6 милиарда долара, което означава, че цената на еднопосочния билет ще бъде приблизително 20 долара.

Превод: Анелия Тодорова