Според депутата от БСП тази история е останала незавършена

„Някой наистина трябва да понесе отговорността за Пеевски”, заяви депутатът от БСП Георги Кадиев в предаването „Здравей, България”.  

 

„Когато направиш такава грешка, влизаш в категорията на хората, които са влезли във властта с нечисти цели. Трябва да стане ясно на кого е предложението. Това е жизнено определящо не само за БСП, но и за ДПС”, смята Кадиев. 

 

Той коментира още, че ако в БСП наистина са били притиснати да подкрепят кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, е трябвало да откажат подкрепата за кабинета.

 

„Ако ДПС поставя такива условия, за да подкрепят правителството, по-добре да отиваме на избори. Партия като БСП не може да си позволи такова нещо”, заяви Кадиев. 

 

Той смята, че БСП трябва да се промени отвътре, защото по думите му отиват към варианта лидерска партия, което не е добре.

 

„Загуби се диалогът в партията”, заяви Кадиев. 

 

Запитан каква е цената, която БСП плаща за подкрепата на "Атака", Кадиев заяви, че в политически план е много тежка и ще проличи във времето.

 

 „Не мисля, че се плаща във финансов аспект”, допълни Кадиев. 

 

Той коментира и протестите срещу президента

 

„Когато нацията е разединена, политиците трябва да я обединяват. Когато хората са обединени, ние политиците можем да се караме. В този смисъл атаката срещу институцията президентство е неприемлива и аз бих я спрял моментално”, коментира Каидев. 

 

По думите му Плевнелиев има своите грешки и още в началото на мандата на правителството е заел страна. Атаката срещу него обаче била прибързана.

 

Кадиев смята, че Реформаторският блок не е алтернатива.