По думите й "бандата" в Народното събрание дърпа страната назад

„Парламентът има един голям плюс и това е публичността. Той може и трябва да упражнява контрол, но не от петък до петък, а да упражнява контрол на законодателството и как се спазва то. В Народното събрание трябва да бъде поставен въпросът за медиите у нас”, каза в „Здравей, България” Меглена Кунева от "Движение България на гражданите".

 

По думите й се говори за медийна доминация на един човек. „Вие видели ли сте Волен Сидеров да извика някой от хората, които медиите наричат олигарси?”, попита Кунева и добави, че българският парламент седи настрани.

 

„Европейската комисия разследва медийния пазар, когато вижда липса на конкуренция, а тук това е екзотична идея. Вярвам, че българският парламент трябва да работи различно и колкото по-рано стане това, толкова по-добре”, категорична беше тя.

 

Попитана кой е хореографът на решението Делян Пеевски да бъде предложен за шеф на ДАНС, тя каза, че има срастване на партии от целия спектър на парламента с кръгове, които определят как страната да се развива или да не се развива. „Наричам този стил "gang", което означава "банда". Това е политически картел. Имената могат да се сменят, но интересите остават. И тези интереси дърпат страната назад”, каза Кунева.

 

Нейното мнение е, че колкото и да е неприятно, имаме едно правителство, което не става за нищо.

 

На въпрос трябва ли да се махнат партийните субсидии, тя отговори, че те не трябва да се махнат, но трябва да бъдат понижени наполовина. „Това трябва да е еднакво за всички партии – и парламентарни, и извънпарламентарни”, уточни Кунева.

 

Целия разговор с Меглена Кунева гледайте във видеото.