Ангел Джамбазки е изпратил сигнал и до прокуратурата

Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки поиска НАП да направи пълна проверка на Българския хелзинкски комитет (БХК), в това число на приходите, разходите, да се проследи дали са платени данъците, както и по реда на кое законодателство е регистрирана тази структура.


„Интересно дали някога НАП е направила проверка на тяхната финансова дейност. Моите подозрения са, че зад структурата Български хелзинкски комитет седят фондации със съмнителни политически интереси, които се опитват да правят някаква форма на политически инженеринг, да си формират групи за влияние и лостове за влияние”, обясни Джамбазки пред агенция „Фокус”.


„Винаги защитават така наречените гей паради и други такива неща, които са насочени към ерозия на обществото и държавността”, поясни той.


Ангел Джамбазки е изпратил сигнал и до прокуратурата, посочват от агенцията.


„Към прокуратурата въпросите ми са насочени за това, че твърдим, че адвокат на Хелзинкския комитет въвежда прокуратурата в заблуждение и извършва престъпление срещу правосъдието", посочи още Ангел Джамбазки.


Припомняме, че по сигнал на Българския хелзинкски комитет, прокуратурата образува досъдебно производство срещу Ангел Джамбазки заради изказванията му по време на протеста в неделя във връзка с бежанците и нелегалните емигранти.