Световният шампион е в медикаментозна кома след инцидент при каране на ски във френските Алпи

Критично остава състоянието на бившия пилот във Формула 1 и седемкратен световен шампион Михаел Шумахер, съобщиха от болницата, в която е настанен. 44-годишният германец се бори за живота си, след като пострада тежко при каране на ски във френските Алпи.

 

Лекарите от болницата в Гренобъл обявиха, че е била извършена спешна мозъчна операция. Въпреки това състоянието му остава критично. Световният шампион е в медикаментозна кома. Шумахер е получил черепно-мозъчна травма с множество увреждания на двете полукълба. Друга хирургична намеса обаче не се предвижда.

 

На специална пресконференция д-р Стефан Шабарде каза, че когато е пристигнал в болницата, Шумахер не е бил контактен. „Имаше спонтанни реакции на крайниците, но не разбираше въпроси и не можеше да отговаря. От неврологична гледна точка състоянието му не беше нормално

 

Шумахер е носил каска по време на инцидента, която в значителна степен го е предпазила. Ако не е била тя, той нямаше въобще да доживее до това състояние, подчертаха лекарите. Те отказаха да правят каквито и да било прогнози за възстановяването му и състоянието му.

 

Вчера Михаел Шумахер претърпя инцидент при каране на ски във Франция. Първоначално беше обявено, че състоянието му не е животозастрашащо. Появиха се дори публикации в различни медии, че сам си е тръгнал от мястото на инцидента във френския ски курорт.  

 

Шумахер, който трябва да навърши 45 години на 3 януари, се оттегли от Формула 1 за втори път през 2012 година. В актива си има седем световни титли от 19-годишната си кариера.