На много места температурите ще достигат около и над 10 градуса

Необичайно топлото за януари време ще продължи и в понеделник, като на много места температурите ще достигат около и над 10 градуса.

 

Сутринта в някои котловини на Западна България и в Западна Тракия ще има мъгли, които до обед ще се разсеят. Около и след пладне над цялата страната ще бъде предимно слънчево и сравнително топло. Ще духа слаб до умерен западен вятър, който няма да позволи гъстите мъгли в страната да се завърнат.

 

Минималните температури ще бъдат между минус 3 и плюс 2 градуса. През деня се очакват максимални от 8 до 13 градуса. По-студено ще остане във високите западни полета, където показанията на термометрите трудно ще превишат 6-7 градуса. Това са стойности със 6-8 градуса по-високи от обичайните за средата на януари. От началото на месеца до момента температура в страната е с 3,5 градуса по-висока от средната за този период.

 

Без сняг остават и планините, където утре ще преобладава слънчево и доста топло време. В зимните ни курорти работят по няколко писти, които продължават да се подържат с изкуствен сняг. Максималните температури на 1000 метра ще достигат 7-8 градуса, а на 2000 - около 2. В ниските части вятърът ще бъде слаб от югозапад, а в по-високите - до умерен от северозапад.

 

У нас във вторник ще има променлива облачност, по-значителна над южните и източните райони, но без валежи. Температурите ще се понижат с 3-4 градуса. В сряда и четвъртък облаците ще са повече, а слаби дъждове са възможни в Южна и Източна България. В планините над 2000 метра ще превалява сняг, който обаче няма да натрупа съществена снежна покривка. В петък и събота в низините и котловините ще има ниски слоести облаци и мъгли, а в останалите райони разкъсана облачност без валежи. Максималните температури ще останат положителни - до 7-8 градуса.

 

Всичко за времето във вашия град може да разберете на Sinoptik.bg. Пътната обстановка следете на Kamerite.bg.