Гръцките власти отказват да презаредят машината с гориво

Самолет, превозващ делегацията, която ще представи Сирия на мирната конференция Женева-2 в Швейцария, е блокиран на международното летище в Атина. Самолетът е кацнал в Гърция за презареждане.

 

"Самолетът на сирийската делегация е блокиран в продължение на 3 часа на летището в Атина, защото гръцките власти отказват да презаредят самолета с гориво", съобщава сирийски източник.

 

Говорителят на гражданската авиация на Гърция потвърди, че самолетът е блокиран, но ще излети в най-скоро време. "Има проблем с презареждането с гориво, който скоро ще бъде разрешен и самолетът ще излети", съобщиха от летището. Говорителят на гражданската авиация съобщи още, че самолетът е преминал през проверки, но планът на полета не е бил предаден.

 

"Въпрос на минути е. Има леки процедурни проблеми. Дадени са инструкции за презареждане и самолетът скоро ще излети", заяви говорителят на гръцкия външен министър Константинос Кутрас.

 

Гръцките медии съобщават, че властите следват процедури за проверка на самолетите от държави с международно ембарго, каквато е и Сирия.