Температурите през деня ще достигнат почти пролетни стойности

През деня днес ще e слънчево със слаб вятър и заоблачавания следобед над планините и североизточните райони. Температурите сутринта са от минус 1 до плюс 6  градуса, а през деня ще достигнат почти пролетни стойности - от 15-16 градуса край морето, до 20 на югозапад.

 

В планините условията за зимни спортове са много добри. Ще бъде предимно слънчево с малко облаци следобед и слаб вятър. Повишението на температурите ще продължи и максималната на 1000 метра ще е 11-12 градуса, а на 2000 - около 3. Снежната покривка по-високите части достига метър, но опасността от лавини е голяма.

 

И утре ще е слънчево, като южния вятър ще се усили и температурите на много места ще прехвърлят 20 градуса. В неделя с облаци и силен северозападнен вятър през страната ще премине студен фронт. На места ще превали дъжд, а температурите ще се понижат със 7-8 градуса.

 

В понеделник ще остане ветровито с променлива облачност и слаби валежи в Западна България и планините. Във вторник и сряда отново ще бъде по-често слънчево и ще се затопли, но ще остане ветровито.