Вчера под домашен арест от затвора излезе Октай Енимехмедов – човекът, който преди повече от година насочи газов пистолет срещу Ахмед Доган.

 

"Не съм привърженик на конспиративната теория, че Октай Енимехмедов е бил нает от ДПС, за да атакува Доган. След такова действие е нормално всяка една от партиите да има своето поведение. Едни се опитаха да извлекат дивиденти, други - да минимизират щетите за себе си. В случая ДПС използва това нападение, за да затвърди електората си”, коментира в "Здравей, България” журналистът Тома Биков.

 

"Освобождаването на Енимехмедов се случва отново преди избори. Дали има връзка межoу двете събития, няма как да знам. За мен поведението на ДПС е лицемерно, защото Ахмед Доган не се появи нито веднъж по това дело и отказа да сътрудничи”, на мнение е Биков. 

 

"За мен излизането му от затвора е изненада. Всъщност прокуратурата се провали с обвиненията, които предяви. Първо тръгна с обвинение в опит за убийство, след това закана за сплашване. Няколко пъти имаше обрати в делото и в крайна сметка се стигна до това, че обвинението е за сплашване”, заяви от своя страна журналистът Валерия Велева.  

 

Тя поясни, че експертизата е доказала, че за да има смъртоносно действие, пистолетът трябва да е бил от упор или най-малко на един сантиметър.