Максималните температури ще са от 12 до 17 градуса, в София - около 13

Днес отново се очакват слаби превалявания, но вятърът ще стихне. Слънцето вече изгря в цялата страна и ще залезе 14 минути преди 19. 

 

Луната е на небето повече от 3 часа и ще се задържи до ранния следобед, като е във фаза два дни след последна четвърт.

 

Сутринта повече облаци има над западните райони, а на изток е предимно слънчево. В района на Бургас видимостта е намалена до 200 м от мъгла.

 

В близките часове и на изток бързо ще се заоблачи. През деня превалявания се очакват в Западна и Южна България, по-съществени в планините. Вечерта валежите ще спрат и облаците от юг ще започнат да се разкъсват. Вятърът ще е слаб, на изток - умерен от югоизток.

 

Температурите сега са между 2 и 7 градуса, в Сандански - 8. Максималните ще са от 12 до 17 градуса, в София - около 13. 

 

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг. Повече ще вали около обед над Рило-Родопската област. Вятърът ще е умерен, по билата - силен от юг. Температурите по върховете ще са от минус 5 до плюс 3 градуса.

 

Утре преди обед ще има повече слънце, а следобед - пролетни дъждове. Южен вятър слабо ще повиши температурите. В петък и събота отново се очакват превалявания, на места - с гръмотевици. В събота следобед ще проникне по-студен въздух и валежите ще спрат. В неделя ще е слънчево, но ветровито и хладно, а в понеделник слънчево и по-топло.