Сега четиримата възрастни спят в къщата без покрив и прозорци, а 6-те децата са в съседно село

Десетчленно семейство остана без покрив след пожар, който изпепели дома му във врачанското село Лютиброд. Пет от децата само по щастлива случайност не станали жертва на пламъците. Едва ги извадили, докато целият покрив буквално горял над главите им.


Майката Илиана тъкмо прибрала децата от детска градина и слязла на първия етаж.


„Те бяха ето в тази стая и ги оставих за 5 минути докато сложа да се готви само”, обяснява майката на децата.


Отворила съседната стая, за да остави багажа и огънят лумнал срещу нея. Втурнала се и сама изкъртила прозореца на стълбището, но не успяла да отвори детската стая. Огънят обаче буквално за минути се е прехвърлили и върху покрива.


Майката викала за помощ. Притекли се съседи. Един от тях успял да се изкатери по асмата и разбил вратата на терасата, за да стигне до тях.


Последно в дима намерил 8-месечното бебе и го изнесъл. Сега четиримата възрастни спят в къщата без покрив и прозорци, а 6-те децата са в съседно село при другата баба и нейната сестра, която помага.


Доходи нямат нито Илиана, нито възрастните родители на мъжа й. Той се преместил на нова работа и още чака да получи заработеното от старата. Част от децата са с увреждания, а най-голямата дъщеря е ученичка, която ще трябва, макар и без учебници, успешно да завърши втори клас само след месец.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Румяна Попова