Полицаи щурмуваха местен хотел

Вътрешният министър Цветлин Йовчев съобщи, че МВР работи по случая с изчезналото дете в Поморие, но отбеляза, че е рано за квалификации. Осемгодишната Александра Тодорова, дъщеря на известен местен бизнесмен, е в неизвестност от късния следобед в четвъртък, когато не се прибра в дома си след занималня.

 

Работим по различни версии, предприети са всички необходими мерки и се надяваме бързо да има развитие”, каза Йовчев, цитиран от БГНЕС. Вицепремиерът отказа да свърже случая с полицейски щурм срещу хотел в града.

 

Органите на реда са получили сигнала още снощи и са предприели действия. Входовете на Поморие са били затворени, а преминаващите автомобили - подложени на проверка.

 

До момента няма официално потвърждение, че става въпрос за отвличане.

 

Около 10 часа тази сутрин полицейски служители нахлуха в местен хотел. Предполага се, че акцията е свързана с изчезването, отбелязва БГНЕС. Според агенцията Веселин Тодоров – Германеца се занимава с покупко-продажба на имоти край морето, бил е и собственик на заложна къща.

 

През 2010 г. Тодоров е арестуван за лихварство, заедно с други лица, сред които и големият му син Методи. Обвиняват го, че е оказвал натиск над длъжниците си, включително чрез насилие.