Според лидера на ГЕРБ България няма нищо общо с Европа

"България няма нищо общо с Европа вече, да не би Орешарски да ходи в Берлин, Париж, Лондон, където са нашите съюзници - той си избира екзотични дестинации. На ти сега, отвориха български ресторант в Ханой, ей сега ще ги утрепем китайските ресторанти по света", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещението си в Пловдив. Там той се срещна с кмета на община Родопи и привърженици на партията, предаде БГНЕС.
 
"Хората, които сега ви управляват, при мен седяха с по две папки някъде назад и като ги виках, идваха да ми докладват и това е, защото така съм ги оценил, че нямат управленски капацитет, а сега те са отгоре. Затова да не се чудите, че държавата загива", продължи още той.
 
Според Борисов общините най-вероятно няма да получат парите си заради многото заеми и ниската събираемост на данъците. Той допълни, че това се отнася до 85% от общините. Лидерът на ГЕРБ припомни за магистралите, които "е построил и които сегашното правителство е изоставило като строеж".
 
Борисов заплаши с анкетни комисии, които да разследват пътувания от по-ранно време - припомни случая с Масларова и операта в Сидни, което излезе 50 000 долара навремето, но на въпрос защо не са ги разследвали, докато са били на власт, отговори, че не им е било до такива дреболии, защото са били заети да строят държавата.