Уравляващите тласкат енергийните дружества към фалит и са блокирали проекта „Южен поток”, твърди опозицията

ГЕРБ внася нов вот на недоверие заради проблеми в сферата на енергетиката. В Народното събрание няма кворум, тъй като групата на ГЕРБ не влезе дори, за да гласува поисканата от самите тях оставка на Мая Манолова. По-късно кворум беше осигурен и депутатите дебатираха няколко часа по казуса със зам.-председателя на НС. В крайна сметка народните представители решиха Манолова да остане на поста си

 

Според ГЕРБ управляващите тласкат енергийните дружества към фалит и са блокирали проекта „Южен поток”.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че в гласуваните промени в Закона за МВР управляващите са излъгали, че има възможност за увеличаване заплатите на служителите. Борисов показа писмо на финансовия министър Петър Чобанов, от което става ясно, че няма пари в бюджета за това.

 

Писмото е изпратено до Атанас Мерджанов, председател на комисията по вътрешна сигурност. Той отхвърли това, че няма пари и поясни, че писмото е подготвяно в началото на годината, а след това министърът на финансите е поел ангажимент, че средства ще има. Мерджанов обаче не знае колко пари ще са необходими.

 

Той допълни, че е смешно ГЕРБ да внася нов вот на недоверие, а в същото време да не влиза в зала да гласува предложената оставка на Манолова.