28-годишният Гасан бе прострелян от свой съсед в София на 15 юни

Палестинецът, който беше прострелян в центъра на София преди два дни, проговаря за първи път пред камерата на Нова. По чудо младият мъж се отърва само с рана в гърба. От съображения за сигурност скриваме лицето му.

 

Екипът ни се среща с 28-годишният Гасан рано сутринта. Хваща го на излизане от дома му само два дни след като е прострелян отново тук от свой съсед. Днес палестинецът отива на работа в дюнерджийница в столичния квартал „Младост”. Мести се тук на 22 и от 8 години е в България.

 

Избягал в България от ужаса на войната, защото макар и палестинец, той живеел в Иран. Гасан разказва още, че няма проблем с останалите съседи на улица „Софроний Врачански”. По думите му, Пламен Бонев стрелял и по преминаваща жена във въпросната нощ.

 

„Някой стреля към жената, уплаши жената с пушката и ѝ крещи и жената бяга. И аз почвам да говоря с него – не е нормално да стреляш без причина към хората, че жената има куче и то лае. Веднага разбрах, че това е едно истинско оръжие. Влязох вътре и се обадих на полицаи, които дойдоха бързо и оправиха работата”, казва той.

 

Въпреки инцидента, Гасан иска да остане да живее тук. От МВР отказаха информация освободен ли е стрелецът Пламен Бонев след изтичането на 24-часовата му мярка. Днес той не бе открит в дома си. 

 

Всичко по темата гледайте във видеото.