Шествието им стигна до британското посолство

Близки и приятели на 18-годишния Емил от столичния квартал „Горубляне”, който загина, след като бе прободен с нож от англичанин, се събраха на протест пред Младежкия театър в София.

 

„Трябва да има справедливост за Емо. Искаме максималната присъда”, каза пред камерата на Нова ТВ Добри, който е организатор на протеста.

 

Изпяха химна в памет на ЕмоПриятелите на Емил Ботев се опасяват, че убиецът, който в момента е в ареста, няма да получи справедлива присъда. Днес те се отправиха на шествие в памет на убитото момче, като стигнаха до британското посолство, преди да се отправят към Съдебната палата. Те настояват да не се повтарят случаи като този с Емо и с Майкъл Шийлдс - друг англичанин, осъден у нас в опит за убийство на бармана Мартин Георгиев, екстрадиран по-късно в родината си.

 

В Съдебната палата днес трябваше да се гледа мярката за неотклонение на убиеца на Емил, но той не е обжалвал задържането си в ареста.

 

Протестното шествие блокира за 15 минути движението по бул. "Цар Освободител". Приятелите на Емо изпяха националния химн в негова памет.

 

Повече за шествието ще научите от видеото.