Максималните температури ще са от 28 до 33 градуса

В неделния ден над по-голямата част от страната ще бъде слънчево със слаб вятър. Само над планините следобед ще има повече облаци и не е изключен кратък дъжд. Привечер и в нощта срещу понеделник над Западна България ще се заоблачава и на места там ще превали и прегърми. 

 

Неделното утро ще започне с температури от 10-12 градуса по високите полета, до 18-19 по крайбрежието на морето. Максималните температури ще са от 28 до 33 градуса.

 

Над Черноморието неделята ще премине под знака на слънчевото и топло време. Краткотрайни летни превалявания се очакват по южното крайбрежие. Преди обед ще духа слаб северозападен вятър, който след обяд по южното крайбрежие ще се обърне от изток. Температурата на въздуха ще достига 30 градуса, а на водата - 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде слабо. 

 

Над планините денят ще започне със слънчево и тихо време. В ранния следобед ще се развива купеста облачност, а вятърът от югозапад по високите части ще се усили до умерен. На места е възможно за кратко да превали. Повече облаци и с по-голяма вероятност за валежи ще бъде привечер и през нощта над масивите от Западна България. 

 

В понеделник ще има повече облаци. Още от сутринта над западните и южни райони ще превалява, а следобед валежи и гръмотевици се очакват и над централните части. 

 

Във вторник главно в Западна и Централна България ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще захладнее и дневните температури ще достигат 24-30 градуса. В сряда превалявания се очакват почти над цялата страна. 

 

В четвъртък и петък ще има повече слънце, ще бъде по-топло, а следобедни кратки дъждове се очакват най-вече в планинските райони. 

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg