Фургоните са обзаведени с дарения от армията и частни фирми

От утре временният лагер с фургони край "Аспарухово" трябва да заработи. Как върви подготовката и кои са първите в списъка с чакащи?


Когато извели семейството на Сава от къщата му казали, че е временно, а след няколко дни съборили постройката. Сега той е един от изявилите желание да се нанесат във фургон.


„Дано да дадат тези фургони поне да се настаним там, защото на квартира вие виждате къде живеем. Две семейства живеем там - майка ми и аз, а пък брат ми и сестра ми са на друго място, защото не можем да сме всичките тук”, обяснява Сава Страшимиров.


Майката на Сава е приемен родител. Отглежда две деца на 3 и 4 години.


„Останахме без къща, нищо не знам. Отивам всеки ден там, питам, а те: „Бъдете спокойни. Ще ви наредим, няма да останете”. - Викам кога, аз съм приемна родителка, взела съм да помагам на тези деца”, разказва Зюмбюлка Савова.


А във временния лагер кипи усилена работа, за да могат останалите без дом да се нанесат.
„Копае се навсякъде, полагат се тръби. В момента се изгражда електрическата система с разчет някъде до средата на следващата седмица да имаме готовност”, обяснява Никола Колев, комендант на временен лагер.


Работим усилено, без почивка, възможно до късно, защото няма осветление, за да им помогнем, защото който и да се постави на тяхното място, не е хубаво”, твърди Цветелина Тодорова от фирма за електроинсталации.


Фургоните са обзаведени с дарения от армията и частни фирми. Има походни легла, отоплителни уреди, възглавници и завивки. За кухните обаче са необходими портативни хладилници.


Това от което още се нуждаят фургоните, за да могат да влязат семействата да живеят са сгъваеми маси и столове.


Фургоните са два вида с една или две спални. Във всеки от тях могат да живеят от 4 до 6 души.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Нивелина Няголова