Пострадали от наводнението искат спешно почистване на дерето на Суха река

След наводненията в Добрич и Варна, расте напрежението сред пострадалите семейства, които продължават да не знаят как ще продължат да живеят. Около 50 души рано тази сутрин излязоха пред сградата на Община Добрич и скандираха искания за повече прозрачност и по-активни действия от общинската управа. Те настояха и за спешно почистване на дерето на Суха река, което е затлачено и при всеки дъжд нивото на водата опасно се покачва.

Още по темата

 

След близо четири седмици търпението на пострадалите от водната стихия се изчерпа и те поискаха отговори от кмета на общината. Настояха да разберат кой е отговорен и призоваха общината да вземе мерки за почистване на дерето. Разногласия обаче се появиха и сред протестиращите  

 

„Това което мога да кажа е, че наистина се стараем всичко възможно да бъде направено. Както знаете, минаха колеги, минаха комисии, обходиха, направили са оглед, описали са щетите. Но пак казвам - ще бъдат обсъдени вашите въпроси и очаквайте отговор на тях”, обеща зам.-кметът на Добрич Надежда Петкова.

 

Ако до 10 дни не получат отговори на въпросите си, протестиращите се заканиха да преминат към ефективни протести.

 

Кметът Детелина Николова ще се срещне с пострадалите от наводнението. Община Добрич ще отговори на поставените въпроси, но не приема опитите за ескалиране на напрежението от лица, които не са пострадали при опустошителното бедствие, а се възползват от ситуацията, се казва още в официална позиция на кметството.

 

Повече по темата ще научите от видеото.

 

Репортер: Мария Добрева