По-интензивни ще са валежите в западните и източните части

Утре в много области на Северозападна България е обявен жълт код за валежи и гръмотевична дейност. През нощта над западните и централни райони ще превалява като валежите постепенно ще спират. Денят ще започне с разкъсана облачност и слаби превалявания над Северозападна и Североизточна България. 

 

Над страната ще се развива мощна купеста облачност и следобед на много места ще превалява и прегърмява. По-интензивни ще са валежите в западните и източните части. Силни гръмотевични бури се очакват в Северозападна България и планините. Вятърът ще бъде слаб от север.

 

Минималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса, по Черноморското крайбрежие до 20 градуса. Максималните температури ще бъдат от 25 до 30 градуса.

 

Преди обед по Черноморието облаците ще се редуват със слънчеви часове. Следобед по цялото крайбрежие ще вали и гърми. Ще духа слаб вятър от северозапад-север. Температурата на морската вода ще е от 25 до 26 градуса.  Ще има вълни с височина до 50 см.

 

Преди обед над планините ще има слънце, а следобед върховете ще са в облаци. Ще превалява и прегърмява. По високите части над 2000 м ще духат слаби северозападни ветрове. 

 

В петък над цялата страна ще вали и гърми, като по-интензивни ще бъдат валежите в Западна България. В събота ще има повече слънце, а следобед в западните райони ще превали. В неделя ще е предимно слънчево и топло, със следобедни заоблачавания над планините.

 

В понеделник ще е горещо. Късно следобед в западните райони ще вали и гърми, като са възможни силни гръмотевични бури. Във вторник ще вали в западната половина от страната, а в сряда валежите ще достигнат и до източните райони. Очаква се и захлаждане.  

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg

 

Още по-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg