Областното ръководство на БСП свали доверието си от кмета след разкритията на Нова телевизия

Преди по-малко от месец "Разследване” разкри аферите на кмета на Видин Герго Гергов и странните обществени поръчки, които провежда. Документите показаха, че от две години, малко след като 33-годишният Гергов е избран за кмет, общината започва да купува от частна фирма на двойни цени храните на детските градини. Така, снабдявайки на едро, кметът плаща за едно яйце 28 стотинки на фирмата-доставчик, при положение че в магазина си същата фирма продава същите яйца на дребно за 14 стотинки. Това се отнася и за останалите продукти. Общата сума, платена на тези цени, е около 1 милион лева. 

Още по темата

 

Документите показаха още един факт – две години общината работи със спомената фирма-доставчик без обществена поръчка за половината от храните.

 

Веднага след излъчването на материала областното ръководство на БСП свали доверието си от кмета. Прокуратурата се самосезира, а екип на ДАНС от София вече разследва Герго Гергов и далаверите в общината. Бяха извършени обиски и иззета документация. Разпитват се десетки свидетели, в това число и служители. 

 

Междувременно Гергов даде пресконференция за местните медии, на която обяви, че цените на храните не са завишени. На нея обаче пропусна да спомене, че нормалните цени, за които говори, са от няколко месеца.

 

Още факти за действията на кмета Герго Гергов разберете във видеото.