Борисов ще бъде доволен от избора на Миков, допълни журналистът

„Целият конгрес мина под сянката на апаратните игри. Това, което се случваше пред завесата, беше следствие от това зад нея. Победиха апаратните игри, победи Димитър Дъбов, който си заслужи мястото като организационен секретар на партията. Победи Сергей Станишев и в това няма никакво съмнение. Станишев остава начело на „Коалиция за България”, той ще реди листите и ще продължи да има влияние в партията, а Миков просто ще казва „Йес”.
 
Това заяви за „Здравей, България” зам.-главният редактор на в. „Преса” Валерия Велева по повод избора на нов председател на левицата.
 
„Вероятно Бойко Борисов ще бъде много доволен от избора на Михаил Миков за председател на БСП, защото има един удобен противник. Аз се учудих, че БСП стигна до този избор”, допълни журналистът.
 
По думите на Валерия Велева има крайно недоволни от направения избор и поясни: 
 
„Миков е прекрасен юрист, но той не е толкова добър организатор. Въпросът е, че той не носи чувството за промяната. Аз смятам, че с някоя от дамите щеше да има промяна. Смятах, че на БСП й трябва нещо абсолютно нетрадиционно, което да я извади от това състояние, в което е.” 
 
Относно интервюто на Делян Пеевски за в. „24 часа”, излязло на 26-и юли, Валерия Велева коментира, че според нея той е искрен в него и че има много информация между редовете. 
 
„Към днешна дата Пеевски не стои зад Бареков. Между другото, зад него никого вече никой не стои”, допълни зам.-главният редактор на в. „Преса”.
 
Целия коментар на Валерия Велева за „Здравей, България” – гледайте във видеото.