Лидерът на ББЦ се сдобил със скандалния рапорт по пощата, каза бившият секретар на МВР

Документът, за който Николай Бареков твърди, че уличава Бойко Борисов във връзки с подземния свят, е бил изваден, манипулиран и върнат в МВР, заяви в студиото на „Здравей, България” проф. Николай Радулов - преподавател в НБУ, бивш секретар на МВР и член на "България без цензура".

 

В интернет страница, близка до лидера на „България без цензура” Николай Бареков, се появи рапорт на секретен сътрудник на МВР, в който се твърди, че на среща с покойния Георги Илиев ставало ясно, че Бойко Борисов поемал кокаина. Впоследствие главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и вътрешният министър Цветлин Йовчев заявиха, че той не е истински, а фалшификат. Бареков след това разви тезата, че в МВР разполагат с фалшификат, в който е прочистено името на Бойко Борисов, а вариантът, който той е разпространил, е истински.

 

Когато Бойко Борисов стана главен секретар на МВР, аз и доста мои колеги, които бяхме напуснали, бяхме обсадени от работещи в министерството с въпроси как може точно той да заема тази длъжност, след като има редица разработки срещу него, включително и текущи. Те предлагаха да ми предадат оригинални документи, което аз отказах”, каза проф. Радулов.

 

"Виждайки, че този човек става главен секретар на МВР, са решили да ги извадят. Знае се, че тази папка вече е проверявана, но Борисов не е толкова глупав, че да я провери лично. Всеки главен секретар може обаче да прегледа всеки един документ, без да остави никаква следа. Този служител извадил името на Борисов, за да не бъде тормозен. Подменил е документа, допълни бившият секретар на МВР.

 

„Документът, който Бареков разпространи, попадна в ръцете му както се случи и с много други такива записи на СРС-та в последните години – по пощата. Има логическо обяснение, което той ще даде пред главния прокурор. Днес е извикан в прокуратурата и вероятно тогава ще предаде пълния пакет документи”, категоричен бе проф. Радулов, като добави, че ако полученият от ББЦ документ е фалшификат, подхвърлен на Бареков, това означава, че службите са извършвали и извършват политическа провокация.

 

Журналистът Георги Коритаров пък заяви, че в очите на Николай Бареков лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е като Щирлиц. Той припомни за гостуване в неговото предаване на Бареков, който показал абсолютна некомпетентност и се е объркал тотално в понятията относно какъв е точно Бойко Борисов. В разговора го нарекъл „нелегал", което според журналиста е точно описание на героя от много произведения на руския съветски писател Юлиан Семьонов и народни анекдоти съветски разузнавач, работещ за СССР в нацистка Германия и други страни. „Това разследване трябва да стигне до края”, настоя Коритаров. Той допусна, че е напълно възможно у нас да има специална лаборатория за фалшифициране на документи. „Тези документи трябва да бъдат безпощадно проверени”, каза още журналистът.

 

По думите на Георги Коритаров прицел на атаката може да се окаже не толкова Борисов, а споменатият в документа "Пламен" и той да бъде линчуван. Журналистът допусна и всичко това да стигне в Европа и да стане безпрецедентен скандал.

 

Целия разговор по темата гледайте във видеото.