Оказва се, че те не могат да ползват басейните в комплекса, в който са закупили жилища

Чужденци собственици на апартаменти в Слънчев бряг твърдят, че са измамени от строителите. Сред тях има руснаци, украинци, ирландци, норвежци и българи. Оказва се, че те не могат да ползват басейните в комплекса, в който са закупили жилища.

 

Собствениците на комплекса прехвърлят басейните на друга фирма, която се управлява от българин. Той от своя страна заявява, че не желае да допуска живущите в комплекса в тях, тъй като не са му позволили да бъде управител на комплексите и същевременно да му плащат.

 

Руснакът Вадим Липин твърди, че проблемите му с фирмата-инвеститор започнали още при закупуването на апартаментите. Платил 400 хиляди лева за пет жилища, но взел само три от тях.

 

„Тогава се намирах в болница след трансплантация на костен мозък и Феридун Гюркан казал на съпругата ми: „Ако искаш да вземеш апартаменти - вземай трите, ако не искаш - нищо няма да получиш. Другите пари ще са глоба за това, че забавихте плащането. По договор имам 5 000 евро глоба за забавянето, но не и 50 000. Той ми взе някъде около 80-85 000 лева като глоба и аз подадох жалби в полицията и прокуратурата, но засега няма отговор, което значи, че няма престъпление. Гюркан изнесе и мебелите от моите апартаменти и ги продаде”, казва Липин.

 

Сега проблемът е и невъзможността да се ползва басейна в комплекса, който според Вадим е в общите части. „Сега искат по 8 000 лева от всеки апартамент, да платим за басейна отделно и това е общо 600 000 лева. Това е невъзможно за плащане. Това е Европейският съюз, не е Русия или Африка, нали?!, чуди се руснакът. Семейството на Вадим отново е сезирало прокуратурата у нас. От фирмата отказаха коментар по случая, като твърдят, че господин Гюркан вече няма нищо общо с комплекса.

 

„По предварителен договор и протокол пише, че получавайки апартаментите, получаваме правото да ползваме басейни и портиер. Затова бяхме много изненадани, когато разбрахме, че те са продадени на друга фирма. През последните две години тя ни обслужваше без какъвто и да било договор. Бяха ни събирани пари, които не знаем за какво са изхарчени”, каза един от собствениците на апартаменти в комплекса.

 

Репортер: Цеца Алексова