Стунджи и Ибряма взимат специално участие във второто издание на "Нощ на ансамблите"

Българските ритми отново ще огласят зала 1 на НДК на 11 ноември. Тогава ще се проведе "Нощ на ансамблите 2" със специалното участие на световно известните Стунджи и Ибряма.

 

Във второто издание на събитието, което през пролетта зарадва хиляди фенове на българския фолклор, ще вземат участие и трите най-големи български състава у нас - “Филип Кутев”, “Тракия” и “Пирин”

 

Организаторите на събитието са подготвили истинска фолклорна магия, в която със собствен стил ще се “разпишат” и неповторимите Иво Папазво-Ибряма и Стоян Янкулов- Стунджи. Билетите за събитието са на цени от 15 до 30 лв.

 

Иво Папазов-Ибряма е носител на престижното отличие “World Music Audience Award” на британското BBC Radio 3 от 2005 г. Изключителен талант и ненадминат майстор на кларинета, Ибряма с право е наричан “Слънцето на кларинета” и „некоронован цар на сватбарската музика”. Славата на музиканта се носи по света и много по-често Ибряма може да се види и чуе извън пределите на България, отколкото у нас.

 

Стоян Янкулов-Стунджи е майстор на ударните инструменти, който участва в много проекти с български и чужди изпълнители. Той заедно с Елица Тодорова спечелиха българското издание на Евровизия през 2007 г. с песента “Вода” и класираха страната ни на пето място в конкурса. Лауреат е и на отличието “Златна Лира” от 2004 г. в категория „Джаз”.