Сред тях са Рафи Бохосян и Радина Кърджилова, които разказаха своята "История с велосипед"

Актрисата Радина Кърджилова и певецът Рафи Бохосян се присъединиха към социалната кампания "Аз карам велосипед, последвай ме!". Те споделиха своя "История на велосипед" и станаха посланици на кампанията, която цели да популяризира по-активния и здравословен начин на живот с велосипед.

 

Радина Кърджилова обича да кара колело предимно по паркове и градинки и на места, където няма толкова движение. Споделя, че не смята българските шофьори за достатъчно толерантни и предпазливи относно велосипедистите и предпочита да има колкото се може по-малко досег с тях, докато е на своя велосипед.

 

“Мисля, че повече хора трябва да карат колело, защото е много по-здравословно, а и по този начин се грижим и за чистота в градовете, в които живеем и въздухът, които дишаме ще бъде по-чист. Важно е да пазим себе си и околната среда. Да, живеем в изключително забързано ежедневие, нямаме време за себе си, нямаме време да ходим всеки ден в планината, да се наслаждаваме на красиви гледки, но колкото по-бързо спрем да отлагаме да се погрижим за собственото си здраве и здравето на бъдещите деца, толкова по-добре”, споделя Радина Кърджилова.

 

Рафи Бохосян е страстен велосипедист още от малък. Предпочита да кара предимно в Бургас. В София смята, че няма удачни места. Певецът, освен че има свой стил на пеене, си има свой стил на каране - обича бързите скорости, обича да вдига на висока предавка, за да може да върти по-трудно педалите и да тренира мускулите си. В Бургас това е основният му начин за придвижване. 

 

"Карайте внимателно и никога със слушалки на ушите. Колкото и да обичам музиката и да искам тя да е навсякъде около мен и да ми се слуша, докато карам колело, и аз не го правя. Това може да е фатално, защото те разсейва", съветва Рафи.

 

Други известни българи, които подкрепиха кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме!“, са Поли Генова, Ивайло Захариев, Митко Павлов, Рут Колева, Дидо от Д2, Димо от ПИФ, Станка Златева, Мария Гроздева, Деян Донков, Орлин Павлов, Стойко Сакалиев, Милен Цветков, Крум Савов и много други.