Бившият финансов министър Петър Чобанов също е кандидат от две места

И листите на ДПС за парламентарните избори вече са ясни официално. Очаквано - председателят на партията Лютви Местан повежда две - в Кърджали и Хасково. Двоен водач е и Делян Пеевски - той ще играе от Пазарджик и Стара Загора.


Изненадата на ДПС за вота - бившият финансов министър Петър Чобанов също е кандидат от две места - той излиза срещу Бойко Борисов и Михаил Миков в 25-и столичен избирателен район, както и в Монтана. Бившият шеф на отбраната Симеон Симеонов също ще се бори да е депутат от ДПС.

 

Лютви Местан се беше подготвил да парира в аванс въпросите за всички кандидати, които предизвикаха медиен и обществен шум през изминалите дни. Например в Пазарджик. „Очаквано за вас, а и за избирателите на ДПС, листата се води от г-н Делян Славчев Пеевски”, каза той.

 

„Аз се запознах с г-н Чобанов след избирането му за министър на финансите в кабинета Орешарски”, сподели Местан за бившия министър. Той коментира и назначенията на Александър Методиев – Сали и скандалния шеф на Агенцията по рибарство Майдън Сакаджиев.

 

Всъщност Местан представи не листите, а на практика бъдещата парламентарна група на ДПС според предварителните партийни сметки. Профилът ѝ - всички са висшисти, дамите са едва 7, етносите са балансирани, старите лица ще са 60%, новите – 40.

 

Амбицията им е повишаване на резултата от европейските избори, когато ДПС взе близо 390 000 гласа. И другата амбиция: „Стабилно управление на страната. Нямаме право на тезата избори до дупка, докато не осигурим на някого самостоятелно мнозинство”, заяви Местан.

 

Що се отнася до вечните опасения за изборен туризъм, автобуси и злоупотреба с Курбан байрам, Местан призова медиите да му отидат на гости в Кърджали, където дежурните щели да установят, че един и същи брой автобуси всеки ден идва от Турция и си отива към Турция.

 

Протестърът Кристиян Коев, за когото ви разказахме снощи, е отпаднал като водач в Перник, заради професионални ангажименти.