Разочароващото представяне на България в евроквалификациите продължи с равенство 1:1 на стадион "Васил Левски" срещу Малта.

Българският национален отбор записа поредната срамна страница в историята си, след като не съумя да победи Малта и то в София, завършвайки 1:1.

 

Всичко започна прекрасно за възпитаниците на Любослав Пенев, когато още в шестата минута Андрей Гълъбинов се възползва от лоши действия в дефанзивен план на малтийците и лесно порази целта, след като Михаил Александров му асистира с глава след центриране на Ивелин Попов.

 

В следващите минути българите доминираха, но пропуски на Гълъбинов и Ивелин Попов оставиха преднината минимална.

 

С напредване на полувремето гостите започнаха да играят все по-смело и имаха претенции за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Георги Терзиев, но реферът Мартин Стрьомбергсон замълча.

 

Все пак в началото на второто полувреме Малта получи право да изпълни 11-метров наказателен удар, след като Веселин Минев фаулира Клейтън Файла. Потърпевшият се нагърби с отговорността и изравни.

 

Илиян Мицански и Ивелин Попов можеха да върнат аванса ни, но отново не успяха, а четвърт час преди края настъпи и кулминацията на българската безпомощност. Мицански бе фаулиран в пеналтерията, но Ивелин Попов бе близо до това да прати топката извън стадиона при последвалата дузпа. Нашите продължиха да се мъчат до последния съдийски сигнал да стигнат до второ попадение, но с известна доза късмет малтийците удържаха великолепната за тях точка.

 

И така България остана с четири точки след също толкова изиграни мачове и намали драстично шансовете си дори за третото място в групата.