Иван Казев се е отказал от топлото още през миналия век, но въпреки това сметките се трупат

 

 

Много пъти сме ви разказвали за битката между хората и парното. Следва историята на един пенсионер, който се бори да не плаща такса сградна инсталация, защото се е отказал от топлото още през миналия век. Резултатът дотук е, че” Топлофикация” е осъдила човека.

 

Иван Казев купува гарсониерата си в квартал „Тракия” през 1990-та. И зимите до 95-та се топли на парно. Тогава се отказва от „Топлофикация”. Така вече 19 години мъжът се топли на ток и в това години наред не е имало драма. С идването на новия век обаче дошла и изненадата, че дължи пари за парно.

 

Човекът пише писма до „Топлофикация” с молба да изпратят комисия, която са установи ползвал ли е парно или не. Комисия обаче не дошла. Продължавали да идват само сметки. Той пък продължавал да не ги плаща. Пишел писма до „Топлофикация” цели 5 години, после решил, че от тях няма смисъл. И спрял. Но дългът не спирал да се трупа.

 

Преди две години „Топлофикация” осъжда Иван Казев. Скоро след това го посетил съдебен изпълнител да му опише имуществото - старинни мебели. Телевизорът, който се набива на очи като най-скъпата вещ, се оказва, че е на негов приятел.

 

От EVN Топлофикация са категорчини – спазили са закона.

 

И макар че всички във входа ползват топло, а Иван Казев – не, по закон той е длъжен да плаща таксата сградна инсталация.

 

Репортер: Екатерина Костова