Руският президент миналата година декларира доходи от само 100 000 долара и апартамент 77 квадрата

Говорителят на руския президент Владимир Путин отхвърли съобщенията в медиите, че руският лидер е собственик на луксозна испанска вила, където отглежда лозя и прави вино, предаде БГНЕС.

 

В британската преса вчера се появиха спекулации, че 62-годишният руски президент е засадил лозя за собствено производство на вино в имение за няколко милиона евро извън Марбея. Вестник "Дейли мейл" цитира собствени източници и информация в испанския сайт "Olive News".

 

"Не, това не е така. Това е неоригинална шега", заяви говорителят на Путин Дмитрий Песков пред "Ехото на Москва". Той подчерта, че нищо от написаното "не отговаря на действителността".

 

"За съжаление журналистите напоследък не показват добрата си страна и не демонстрират високите си професионални качества", коментира още Песков.

 

Путин, който миналата година декларира доходи от само 100 000 долара и апартамент 77 квадрата, често се обяснява пред медиите за луксозни имоти и скрито богатство.

 

През 2011 г. се появиха спекулации, че президентът има пищен ваканционен комплекс за лично ползване на брега на Черно море, но правителствени източници отрекоха.