Мога да се самозапаля пред Народното събрание, но имам внучета, сподели тя

 

Мога да се самозапаля пред Народното събрание, но имам внучета, имам семейство. За тази държава аз съм дала себе си. Аз пари съм спечелила, но не са в мен” , сподели Янка Рупкина пред Мон Дьо.  

 

Сметките показват, че на ден от пенсията й се падат по 8 лева, а когато си плати наемът на жилището си, на нея й остават 5 лева. „Не знам и Левски дали е трябвало да умре за България и дали ние е трябвало да горим за България”, каза Янка Рупкина.

 

Хората си мислят, че аз съм милиардерка. Аз съм спечелила много пари, но те не са влезли в моя джоб. Част от парите са в БНР, част от парите са в „София концерт”, част от парите са в концертна дирекция, където пеехме и на хонорар, но в повечето случай пеехме без пари. Първата ми заплата, когато ме назначиха беше 60 лева, втората беше 100 лева, след това получавах 160 лева и стигнах до 200 лева”, разказа тя. „Нямахме защита на авторските права. Аз за две години получих веднъж 300 лева от ПРОФОН”, призна Янка Рупкина.

 

Утре в "Събуди се" гледайте разказа на Янка Рупкина за втория й брак и защо в Космоса полетя точно "Излел е Делю хайдутин"!