Това коментира говорителят на полицията в Бургас

"Има вероятност 3-годишната Алиса, която полетя от петия етаж на кооперация в Бургас да е скочила от терасата след майка си Александра Нани, а не заедно с нея". Това коментира говорителят на полицията в града Цветелина Рандева, цитирана от Дарик радио. 

 

Сред версиите за инцидента от 17 март, при който 33-годишната московчанка загина на място, падайки с детето си от терасата на квартира на ул. „Батак” са самоубийство и склоняване към самоубийство. От прокуратурата съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство за убийство срещу неизвестен извършител. 

Още по темата

 

"Емоционален срив или случаен инцидент са версиите, по които работи бургаската полиция във връзка със смъртта на руската гражданка. Ключът за жилището е намерен от вътрешната страна на апартамента", допълва Цветелина Рандева. Последно съседка се е разминала с жената и детето малко преди те да се качат в апартамента в нощта на инцидента.

 

Резултатите от аутопсията на жената сочат, че тя е починала от черепно-мозъчна травма. Все още не са готови резултатите от експертизи, които трябва да докажат дали починалата е била под въздействие на опиати или алкохол в деня на инцидента.

 

3-годишната Алиса, вчера беше оперирана по спешност. Състоянието й все още е тежко. Лекарите се притесняват да обявят, че живота на детето е извън опасност, предвид че има риск от скрити вътрешни кръвоизливи. Предстоят нови изследвания и операции.

 

Бащата на Алиса, който работи в Москва, вече е пристигнал в Бургаската болница.
Екип на звено „Закрила на детето” в Бургас също работи по случая. Държавната агенция следва да задейства процедурата за проучване на близки и роднини в Русия.