Съдът отмени наложените му ограничения по дело за данъчни измами

Силвио Берлускони ще може отново да пътува в чужбина, след като съд в Милано обяви, че бившият италиански премиер е излежал изцяло присъдата си по дело за данъчна измама.

 

Той обаче все така няма право да се кандидатира на избори. Според съдебен източник съдът е обявил, че политикът е излежал изцяло присъдата си, което означава, че той ще получи обратно паспорта си. 

 

За момента няма коментар от страна на адвокатите на 78-годишния медиен магнат. Берлускони беше осъден на четири години затвор за участие в схема за данъчна измама в медийната му империя "Медиасет", но впоследствие присъдата му беше сведена до една година обществен труд, който той положи, помагайки в старчески дом, припомня БТА. 

 

Срокът на присъдата изтече миналия месец. Предвид регионалните избори в Италия идния месец приключването на присъдата му ще даде на Берлускони повече свобода да води кампания с партията си "Форца Италия”. В последните месеци формацията беше разкъсвана от междуособици сред претендентите за ръководните постове.