Тя е базирана върху методите, които природата използва, за да поддържа растенията здрави и щастливи

Колкото и да обичат растителните си питомци, любителите на зеленината у дома не са застраховани срещу проблема с правилното им напояване. Стопаните могат да забравят да ги полеят или да прекалят с живителната течност. 

 

Решение в случая предлага холандска компания, разработила напоителна система, осигуряваща вода на стайните растения по същия начин, по който те я получават в естествената им среда. 

 

Напоителната система е базирана върху методите, които природата използва, за да поддържа растенията здрави и щастливи. За разлика от други подобни приспособления, холандската разработка имитира цикъла "мокро-сухо", при който в естествена среда корените на растението поглъщат вода в определен период от време преди да изсъхнат и ожаднеят. И така до безкрай, пише БТА.

 

Всичко, което собственикът на стайни растения и на напоителна система трябва да направи, е да налее вода в резервоара. По-нататък грижата за растенията поема „умното” приспособление. За системата не е необходимо електричество, тъй като притокът на вода се регулира от влажността и налягането. 

 

Резервоарът поема достатъчно живителна течност за напояването на три растения за период между четири и шест седмици. Напоителната система е предназначена за различни видове растения - листни, цветни, билки. Елегантният й дизайн я прави подходяща за поставяне на различни места в дома.