Инцидентът е станал рано тази сутрин

 

1200 килограма бетон се срути от тераса на шестия етаж в Димитровград. По чудо няма жертви, тъй като под балкона има търговски обекти, върху чиито покриви се е срутил парапетът. Собствениците са знаели, че има проблем, но не са предприели мерки навреме.

 

Блокът е строен през 1978 година. От известно време парапетът на терасата на семейство Иванови изглеждал опасен. Така до тази сутрин, когато се чул шум и семейството извикало пожарната и полицията. Те обезопасили района само минути преди парапетът да се срути.

 

Специалистите смятат, че още при изграждането на блока е имало предпоставки за подобен инцидент. Не само падналият парапет е бил в лошо състояние, всички останали могат да последват неговата съдба съвсем скоро.

 

Оказва се обаче, че освен след сигнали или инциденти, вариант за намеса на институциите няма. Виновни за подобни инциденти са самите собственици. За този блок вече е имало сигнали за падаща мазилка и издадени предписания, но мерки не са взети.

 

След днешния инцидент Община Димитровград ще направи временен парапет на терасата, а комисия ще обследва целия блок и отново ще даде предписания на собствениците.

 

Репортер: Димитър Иванов