Над 100 артисти от различни сфери на изкуството излизат на една сцена

 

Над 100 артисти от различни сфери на изкуството ще се срещнат тази вечер в зала 1 на НДК за премиерата на първата българска 3D поп-опера "Рибарят и неговата душа".

 

Днес по обед екипът проведе генерална репетиция за мащабния и изключително амбициозен проект, който българските зрители ще видят след 19:00 часа тази вечер. На сцената в НДК ще се срещнат симфоничен оркестър и поп-рок банда, балет, хор и любими на родната публика изпълнители.

 

Сценографията има минималистичен дизайн, който е подкрепен с триизмерна прожекция - симулация на декор и атмосфера. Използвани са техники като 3D mapping, холограмни изображения, прожекции на иновативни повърхности и материи.

 

Зрителите ще могат да видят приказни костюми и омагьосваща музика, за да станат съпричастни на една красива история за търсенето на любовта и цената, която сме готови да платим за нея, за силата на Божията любов и за толерантността, която трябва да проявяваме един към друг.

 

Проектът е изцяло български, а либретото, вдъхновено от едноименната приказка на Оскар Уайлд, е написано от Ани Топалова. Многопластовата музика, преплитаща симфония, етно и джаз, е дело на Минко Ламбов и ще бъде изпълнена от "Симфониета София".

 

За светещите костюми пък се е погрижила Кремена Халваджиян. Аудио-визуалната магия на "Рибарят и неговата душа" ще потопи зрителите в приказното морско дъно, където актьорът Ненчо Балабанов ще бъде рибар, Весела Бонева ще се преобрази в омайваща с красотата си русалка. Ролята на злата вещица ще изиграе Мариана Попова, а Амалия ще бъде Душата на рибаря в спектакъла.

 

Снимка/Видео: БГНЕС