Обувките са за военните през есенно-зимния сезон

Обществена поръчка за доставка на 21 000 чифта цели полеви, черни, зимни обувки, обяви министерство на отбраната. Прогнозна стойност, без да се включва ДДС, е 2 198 333 лв. Поръчката е за срок от 24 месеца, информира БГНЕС.

 

Обувките са за военните през есенно-зимния сезон. Те трябва да им осигуряват безпроблемно участие в различни видове тренировъчни и бойни действия при специфични климатични и теренни условия.

 

Задължително е обувките да се пробват от потребител за удобство и размер, е описано в техническата спецификация на продукта. Тя е подробна и казва, че продуктът представлява цели, високи полеви обувки с лицева част, която е комбинация от хидрофобирана естествена кожа (лицева) от едър рогат добитък и текстил в черен цвят. За езикът – тип мех, изработен от текстилен материал и подлепен с функционален хастар, така че да образува защитен хастар.

 

Вътрешната част се изработва от текстилна мрежа. Продуктът има и функционален мембранен хастар, осигуряващ влагозащитните свойства на обувката. Ходилото се състои от два слоя с различна плътност. Ходилата трябва да притежават и основни характеристики и изисквания като еластично, относителна твърдост, висока износоустойчивост, устойчивост на масла и др.

 

В обявяването на поръчката е посочено, че възложителят си запазва правото при неосигуреност на финансови средства по бюджета на Министерството на отбраната да заяви по-малко от предвидените количества в рамките на осигурените финансови средства, като за това не дължи неустойка или друго обезщетение.

 

Министерството на отбраната обяви днес и, че организира обществена поръчка с две обособени позиции и за доставка на кожени полушуби – общо 990 за мъже и 110 за жени, 300 бели ризи с дълъг ръкав с носач пагон за ВМС, 500 бели якета с къс ръкав за ВМС.