Младите жени най-малко се доверяват на най-добрите си приятелки, когато става въпрос за мъже

Лоялността, чувството за хумор и честността са ключови характеристики на женското приятелство, пише в. "Daily express", цитиран от БТА. 

 

Според направено проучване над половината от представителките на нежния пол очакват от най-близките си приятелки винаги да са на разположение в случай на нужда, да умеят да пазят тайни, да бъдат добри слушателки и да проявяват загриженост към тях.

 

Една трета от участничките в допитването ценят приятелки, които са душата на компанията и не странят от купони. Проучването показва още, че когато става въпрос за приятелство, противоположностите не се привличат. Само седем процента от анкетираните са се сдружавали с хора с различни интереси. За сравнение - 37 процента смятат, че споделените интереси и хобита са ключови за приятелската връзка.

 

Доверието също е важен компонент за приятелството и се изгражда с течение на времето. Младите жени най-малко се доверяват на най-добрите си приятелки, когато става въпрос за мъже. Около 30 процента от представителките на нежния пол на възраст между 18 и 24 години признават, че търсят най-близка приятелка, която не харесва партньора им. С течение на годините тези страхове изчезват.

 

Допитването разкрива също, че макар да класифицират като свои приятели и близки познати до 20 души, половината от жените се виждат редовно едва с петима. Само между един и трима заслужават квалификацията "най-добър приятел". Тъжното е, че над 10 процента споделят, че в живота им няма такъв човек.