В него имало 24 имигранти на възраст между 16 и 20 години

Нов товарен камион с бежанци беше открит край Виена, предаде Би Би Си, цитирана от БГНЕС. 24-те имигранти от Афганистан на възраст 16-20 години за малко да се задушат, разкриха за медията от имиграционната полиция във Виена.

 

Камионът е бил открит още през нощта, но за него се съобщава едва сега. Бежанците се намирали в каросерията с площ от едва 6 квадратни метра. В момента на откриването на камиона много от младежите се чувствали зле, не са могли да отворят прозорец или да излязат навън. Вратата на каросерията била заключена отвън, прозорците също били затворени.

 

"Намиращите се в камиона хора на практика са седяли един върху друг, те не са имали никаква възможност да отворят вратата. Вратата е била заключена с катинар, на прозорците е имало решетки. Тези хора не биха могли сами да излязат от камиона", каза пред британската медия полицаят Томас Кайблингер.

 

Шофьорът на камиона, 30-годишен румънец, е арестуван.

 

Само преди няколко дни в Източна Австрия беше намерен изоставен камион с телата на повече от 70 имигранти. Превозното средство беше изоставено в аварийната лента на магистрала край Виена. Полицията получила сигнал за повреден автомобил, но когато отворили товарния отсек, служителите на реда се натъкнали на ужасяваща гледка. Общо седем души са задържани до момента в рамките на разследването. Всички, без един, са хванати в Унгария. От петимата, които вече са в ареста, четирима са българи и един афганистанец.

 

Припомнете си случая с предишния камион-убиец в следващото видео: