МВР обяви война на среднощните състезания

 

МВР обяви война на среднощните гонки по пътищата. Незаконна гонка и дрифтове посреднощ в пловдивския район „Тракия”. Тръгваме по следите на сигнала на наш зрител и се срещаме с Авел - многократно  присъствал на подобни незаконни състезания. 


„Гонките са на 400 метра, има трети човек, който им дава старт. Това се прави късно вечерта, когато почти няма коли, ако някой премине, го изчакват”, Авел Бялков.  

Още по темата

 

Широките булеварди в район „Тракия” и входа на Пловдив до Митницата са „пистите”, които използват любителите на високите скорости. Всяко състезание има и определен залог.

 

Вътрешният министър Румяна Бъчварова се закани полицията да бъде безкомпромисна срещу подобен род състезания.

 

„Първо ние се опитахме да установим местата, където обичайно има такива гонки. В момента обмисляме възможността да бъдат по този начин третирани, за да може участниците в тях да получат наказание”, заяви Бъчварова. 

 

Състезателите по булевардите имат различни мотиви, за да участват в гонки.

 

След нощните гонки и дрифтове в града, безумия и по магистралата. На "Тракия" продължаваме да сме свидетели на шофиране в насрещното. И другото често нарушение - изпреварване в аварийната лента. А резултатът - понякога смъртоносен, показва пример от Дания отново на наш зрител. Куриозът на деня е от София. 

 

Автобус на градския транспорт влезе в насрещното движение край „Руски паметник”. Водачът прави грубо нарушение и създава много рискова ситуация за пешеходци и шофьори.

 

Репортер: Илиян Велков