Офисът на „Автомобилна администрация” в града беше затворен

 

Обиски и претърсвания имаше през целия ден и в Габрово. Градът беше посочен като място, където получаването на шофьорска книжка е гарантирано. Затова и кандидат - шофьори от други градове се явявали на изпити там. 

Още по темата

 

Офисът на „Автомобилна администрация” в града беше затворен от агенти на ГДБОП и ДАНС. По информация на Нова в ареста е директорът на регионалната дирекция Фьодор Леонтиев и още един служител на администрацията. Мъжът прекара деня заключен в офиса си. Разследват се и две автошколи за участие в корупционна схема за купуване на книжки.

 

За корупционните схеми в Габрово при полагане на шофьорски изпит информира от ефира на Нова председателят на Съюза на автоинструкторите. Йонко Иванов заяви, че освен инспектори има замесена и автошкола. „От Пловдив отиват едни хора в Габрово и то един определен учебен център”, коментиа той.

 

Две от подозираните школи останаха затворени през целия ден. На посочения адрес за едната школа липсваха каквито и да е обозначителни табели.  С Нова се свърза единият от управителите на подозираните в съпричастност автоцентрове. Той пожела анонимност, но потвърди, че той и негов колега са разпитвани от спецполицаи. 

 

 Репортер: Мартин Георгиев