Какво е състоянието на 7-годишното момченце?

7-годишното дете, което пострада при катастрофата на пътя между Разлог и Юндола в сряда вечерта, е в реанимация в „Пирогов” на апаратно дишане. 

По темата

То е транспортирано в здравното заведение малко след полунощ с множество наранявания. Момченцето е докарано в безсъзнание. Има мозъчна травма, контузия на белия дроб и счупвания в областта на подбедриците и бедрата. Лекарите правят всичко възможно, за да спасят живота му, обясниха от „Пирогов”.

Припомняме, че при катастрофата пострадаха четирима души. Виновен за инцидента е шофьор на 34 години, който според полицията няма книжка. В района на село Драганово той навлиза в насрещното и се удря челно в кола, в която пътува семейство с болно дете. Най-тежко пострадало е именно детето.

Разследващи се съмняват, че шофьорът без книжка е бил и пиян.

Ахмед Юсуфов никога не е имал шофьорска книжка, а през 2012 г. е глобен с 200 лева отново за шофиране без книжка. В момента шофьорът е в разложката болница в добро състояние. В съседната болнична стая е бащата на тежко пострадалото дете. Майката е напуснала болницата по собствено желание, за да бъде със сина си в "Пирогов".

Разследването продължава. Утре ще бъдат готови пробите на шофьорите и експерризата, която да докаже как е станала катастрофата.