Странни теми доминират в новините на САЩ и Франция

Докато във Франция дискутират как се обличат мюсюлманките на плажа, в Съединените щати имат подобен проблем - непатриотичното поведение на играч по футбол.

По темата

В Израел се присмиват на фокусирането на Франция въху буркините. Израелците отдавна са свикнали с буркините по плажа. Близо 20% от населението на страната са мюсюлмани. Жените, изповядващи тази религия, често ходят с бански костюми, покриващи цялото тяло.

В същото време в Съединените щати, чорапи се превърнаха в повод на дебат. Звездата на отбора на Сан Франциско по американски футбол беше заснет да носи чорапи, на които полицаи са изобразени като прасета.

Защо това интересува нацията? Защото е част от дълга сага, която обвинява Съединените щати в репресии. Всеки мач в американската лига започва с сържавния химн. А Колин Каперник отказва да стане по време на изпълнението. Това ядосва много хора, като един фен, който изгори фланелката на Каперник в двора си. И го призова, като не му харесва, да ходи в Канада.

Отказът му да уважи химна е по страниците на всички вестници и беше критикуван от Доналд Тръмп. 

Дори Белият дом официално коментира футболиста. С думите, че не е хубаво да не става на химна, но е свободен да направи своя избор. Много известни личности хвалят Каперник. За куража му да рискува доходоносната си кариера заради своите принципи.