Търсят се и учители

В десетки училища в страната ремонтните дейности все още са в разгара си, въпреки че началото на учебната година е след по-малко от седмица. Ще успеят ли да приключат навреме?

По темата

Ломската гимназия е едно от 338-те училища, които се ремонтират през цялото лято. В момента все още се извършват ремонтни дейности. Предстои фасадата да бъде и боядисана, което означава, че до 15 септември там ремонтите няма да приключат. В това състояние с неприключили ремонти са още 30 училища в цялата страна. От Министерството обаче уверяват, че тези ремонти ще приключат до края на месеца.

Когато вали отвън, вали и вътре. Доказват го снимки на ученици от ломската гимназия. Покрива бил пред разпадане и затова се наложило спешен ремонт. Такъв започнал, но в края на месец юли. Подменен бил целият покрив и дограмата, а сега останала фасадата на училището.

Гимназията в Лом е архитектурен паметник на културата и задължително трябва да се възстанови в автентичния й вид, което допълнително забавя завършването на ремонта. Затова на 15 септември освен ученици, в училището ще има и строители.

Предвидено е ремонтните дейности да приключат до 25 септември.

Освен неприключилите ремонти, училищата търсят и учители. Само за област Монтана незаетите учителски позиции са над 50.