Очаква се на помощ да пристигнат и военни

Спасителите в Стара Планина на крак. Трети ден издирват велосипедист, който е изчезнал в района на връх Ботев. Лошото време в района обаче затруднява акцията. Утре на помощ се очаква да пристигнат и военни.

34-годишният Мирослав Късовски тръгнал с колелото си от хижа „Тъжа” към връх Ботев на 26 октомври. Вечерта не се прибрал и близките му подали сигнал. Успели да се свържат с него веднъж по телефона. После Мирослав спрял да вдига.

По темата

„Снощи между 7 и 11 вечерта единият му номер даваше свободно. Обяснил е, че времето е тръгнало да се разваля. Не е бил притеснен”, разказва Христомир Христов, братовчед на изчезналия мъж.

Обходени са всички райони, където се предполага, че може да се е изгубил. Наравно със спасителите в търсенето участват и близки на Мирослав. Лошото време обаче ги принуди днес рано да спрат издирването

„Лошо е времето горе. Над 2000 метра има мъгла, много е студено. Иска ми се да гледаме позитивно на нещата, но като че ли отиват към лош край. Дано не е така”, обясни кметът на Калофер Румен Стоянов.

Близките обаче не губят надежда. Утре освен по земя, търсенето ще продължи и по въздух.